CSM solicită demisia lui Corneliu Gurin din funcţia de judecător la CC

CSM solicită demisia lui
Corneliu Gurin din funcţia de judecător la CC

Corneliu Gurin

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) solicită demisia judecătorului Curţii Constituţionale Corneliu Gurin. Aceasta, după ce membrii Consiliului au analizat avizul Comisiei de la Veneţia cu privire la deciziile luate de Curtea Constituţională în perioada 7-9 iunie, transmite IPN.

Totodată, membrii CSM au solicitat preşedintelui interimar al Curţii Constituţionale  dispunerea unui control referitor la încălcarea obligaţiunilor de către Corneliu Gurin.
 
Corneliu Gurin, a fost procuror general al Republicii Moldova în perioada aprilie 2013 – martie 2016. Consiliul Superior al Magistraturii l-a propus în funcţia de judecător la Curtea Constituţională în decembrie 2018.
 
În Avizul Comisiei de la Veneţia se menţionează că în Republica Moldova nu au existat condiţii de dizolvare a Parlamentului, iar majoritatea parlamentară formată din PSRM şi ACUM a acţionat în limitele Constituţiei atunci când a instalat noul guvern condus de Maia Sandu. Comisia de la Veneţia consideră „fără precedent” felul în care instanţa constituţională de la Chişinău a calculat când expiră termenul de trei luni oferit pentru învestirea noului guvern, după care intervin circumstanţele pentru dizolvarea Parlamentului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: