COVID-19 în R. Moldova. Numărul angajaţilor MAI infectaţi cu coronavirus a ajuns la 31

COVID-19 în R. Moldova. Numărul angajaţilor MAI infectaţi cu coronavirus a ajuns la 31

Ministerul de Interne al Republicii Moldova anunţă că, până la ora actuală, 31 de persoane din cadrul MAI au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19. Dintre aceştia şapte sunt angajaţi ai Serviciului Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, opt angajaţi ai Inspectoratului General de Poliţie şi 16 angajaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. În total, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 1.174.

Până la ora actuală, 50 de pacienţi au fost vindecaţi, iar 28 de persoane, printre care trei medici şi patru cetăţeni din regiunea transnistreană, au decedat. 128 de pacienţi se află în stare gravă.

Situaţia este alarmantă în special în Soroca şi Ştefan Vodă, raioane aflate în carantină, unde în total au fost înregistrate 312 de cazuri de COVID-19. Nici Chişinăul nu stă mai bine la acest capitol - 402 de cazuri de COVID-19.

Bilanţul total al lucrătorilor medicali infectaţi cu COVID-19 în R. Moldova este de 317, printre care: medici - 86 de cazuri, asistenţi medicali - 108, felceri - 24, paramedici - 1, farmacişti - 6, personal auxiliar - 92 persoane. Cei mai mulţi fiind angajaţii spitalului raional şi asistenţei medicale urgente din Soroca - 96, Ştefan Vodă - 46, Glodeni - 20. 16 cazuri de infectare au fost confirmate rândul angajaţilor Spitalului Clinic Republican din Chişinău, iar 9 din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie. 

Din 1.174 de cazuri de COVID-19 confirmate în R. Moldova, în 116 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 1.058 de cazuri vorbim de transmitere locală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: