Coronavirus în Moldova. Preoţii ignoră ordinul autorităţilor. Secretarul Mitropoliei: Astăzi au loc slujbe religioase

Coronavirus în Moldova. Preoţii ignoră ordinul autorităţilor. Secretarul Mitropoliei: Astăzi au loc slujbe religioase

FOTO IPN

Chiar dacă autorităţile au impus restricţii pentru slujbele religioase, enoriaşii au mers astăzi la biserici. În legătură cu declaraţia premierului Ion Chicu, care a spus că participarea la activităţile cu caracter religios va fi interzisă pentru două săptămâni, secretarul Mitropoliei Chişinăului, Vadim Cheibaş, a declarat pentru IPN că deocamdată ne se cunoaşte cum lucrează acest mecanism şi care este schema implementării acestei decizii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Astăzi vom avea o întâlnire şi vom avea o anumită claritate, noi tot suntem derutaţi. Astăzi, slujbele religioase au loc pentru că nu au fost interzise”, precizează secretarul Mitropoliei.

Autorităţile au instituit vineri, 13 martie, gradul de alertă „Cod roşu” la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19, existând pericol confirmat de declanşare a urgenţei de sănătate publică. Conform planului de acţiuni aprobat de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, până pe 31 martie, nu este permisă participarea la întruniri religioase, pentru toate cultele pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Premierul Ion Chicu spunea într-o conferinţă de presă că o variantă propusă ar fi transmiterea serviciilor divine la televiziunea naţională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: