Copii şi nepoţi de magistraţi candidează la funcţii de judecători

Copii şi nepoţi de magistraţi candidează la funcţii de judecători

Maria Cozma, nepoata preşedintelui CSJ Mihai Poalelungi ar putea ajunge judecător la Ciocana FOTO zdg.md

În cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi puse în discuţie mai multe cereri de demisie ale unor magistraţi, dar şi suplinirea funcţiilor vacante de judecător în trei instanţe din Chişinău: Centru, Buiucani şi Ciocana.

Ştiri pe aceeaşi temă

La concursurile de suplinire a funcţiilor de judecători participă doar şase persoane, absolvenţi ai Institutului Naţional al Justiţiei, majoritatea din anul 2013.

Printre ei se numără, Corneliu Creţu, fiul fostului vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, învinuit de împuşcarea lui Sorin Paciu la vânătoarea din Pădurea Domnească.

Altul este Petru Harmanciuc, fiul magistratului Valeriu Harmaniuc, demisia căruia de la Curtea de Apel Bălţi va fi examinată tot astăzi de CSM.

La concursul pentru o funcţie de judecător la Ciocana participă şi Maria Cozma, care potrivit Ziarului de Gardă, este nepoata preşedintelui Curţii Supreme de Justţie, Mihai Poalelungi.

Cozma a absolvit în anul 2013 INJ cu media generală de 9,54 şi este şefa interimară a secretariatului Judecătoriei Râşcani din Chişinău. Oleg Melniciuc, preşedintele Judecătoriei Râşcani, este finul de cununie al lui Mihai Poalelungi, iar nepoata preşedintelui CSJ, Maria Cozma, este subalterna lui Melniciuc.

Potrivid zdg.md, pentru anul 2011-2012, Maria Cozma a declarat venituri în sumă de 22.000 de lei, bani acumulaţi din salariul pe care îl primeşte de la Judecătoria Râşcani, dar şi din darea în arendă a unui lot de pământ. Totodată, Maria Cozma are conturi bancare la Victoriabank, în valoare de 850.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: