Copacii de pe marginea drumurilor ar putea fi tăiaţi. Chiril Gaburici afirmă că din cauza impactului cu arborii mulţi şoferi mor în accidente rutiere

Copacii de pe marginea drumurilor ar putea fi tăiaţi. Chiril Gaburici afirmă că din cauza impactului cu arborii mulţi şoferi mor în accidente rutiere

FOTO mei.gov.md

Ministrul Economiei de la Chişinău, Chiril Gaburici, a instituit Grupul de lucru pentru înlocuirea plantaţiilor rutiere în zona de siguranţă şi de protecţie a drumurilor publice. Acesta va examina situaţia accidentelor rutiere, soldate ca rezultat al amplasării arborilor (nuc, salcie, plop ş.a.) în zona drumului public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Ordinului ministrului Economiei şi Infrastructurii, Grupul de lucru va elabora un studiu referitor la influenţa plantaţiilor rutiere asupra siguranţei rutiere; va examina posibilitatea înlocuirii plantaţiilor rutiere existente cu altele, care să asigure siguranţă maximă în cazul impactului cu acestea a participanţilor la trafic; va prezenta analiza cost beneficiu a acţiunilor propuse; va prezenta un Plan de acţiuni, pe termen mediu sau lung, cu privire la înlocuirea arborilor din zona de siguranţă şi protecţie a drumurilor naţionale cu alte plantaţii rutiere conform situării.

„Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naţionale, sunt din cauza impactului cu arborii amplasaţi pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată şi să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantaţii rutiere”, a notat Chiril Gaburici.

De asemenea, Administraţia de Stat a Drumurilor va prezenta informaţii cu privire la resursele financiare alocate anual pentru defrişările/înlocuirea acestora şi alte acţiuni întreprinse în acest sens.

Ministrul a indicat că responsabil de îndeplinirea sarcinilor este secretarul de stat Anatol Usatîi - preşedinte al Grupului de lucru.  

citeste totul despre: