Consiliul Europei este îngrijorat de soarta deţinutului politic de la Tiraspol Ilie Cazac

Consiliul Europei este îngrijorat de soarta deţinutului politic de la Tiraspol Ilie Cazac

Ilie Cazac

Consiliul Europei este extrem de îngrijorat de soarta lui Ilie Cazac, condamnat la 14 ani de închisoare de către regimul separatist de la Tiraspol. Secretarul general al CE, Thorbjorn Jagland, notează într-un comunicat de presă, citat de Info-Prim Neo, că a constatat cu îngrijorare că în acest caz există similitudini cu condamnarea de către instanţele transnistrene a jurnalistului Ernest Vardanean.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consiliul Europei a monitorizat îndeaproape cazul domnului Cazac, începând cu arestarea sa de către regimul de la Tiraspol în luna martie a anului trecut, şi va continua să facă acest lucru, mai ales având în vedere natura dubioasă a acuzaţiilor formulate împotriva lui”, a subliniat Thorbjorn Jagland.

Oficialul european a făcut apel către conducerea autoproclamatei republici nistrene să asigure respectarea drepturilor ambilor condamnaţi, Ernest Vardanyan şi Ilie Cazac, în baza Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

Ilie Cazac, angajat al Inspectoratului Fiscal din Bender, a fost arestat pe 19 martie 2010 şi condamnat la începutul acestei luni la 14 ani de închisoare. În vara anului 2010 autorităţile separatiste din stânga Nistrului au făcut publică o declaraţie scrisă de Ilie Cazac, în care acesta ar recunoaşte că a făcut spionaj în favoarea Republicii Moldova. Ernest Vardanean a fost condamnat pe aceleaşi capete de acuzare la 15 ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările