Consilierii PPEM propun demiterea primarului Dorin Chirtoacă prin referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea Partidului Popular European din Consiliul Municipal Chişinău propune organizarea unui referendum privind demiterea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Consilierul PPEM Oazu Nantoi a declarat joi, 14 aprilie, la şedinţa CMC, că referendumul urmează să aibă loc pe 30 octombrie, în ziua în care se va desfăşura scrutinul prezidenţial, transmite IPN.

„Se creează impresia că domnului Chirtoacă îi convine haosul din oraş. Îi convin licitaţiile netransparente, în urma cărora, pentru reparaţia străzilor din Chişinău, sunt selectate nişte companii care îşi bat joc de străzi şi de locuitorii acestei urbe. Totodată, se creează impresia că domnul primar general, din motive neclare, se opune reformării aparatului Primăriei, care este unul ineficient, netransparent, corupt”, a declarat Oazu Nantoi.

Consilierul a mai spus că prin iniţierea acestui referendum, PPEM îşi doreşte ca schimbarea clasei politice să înceapă de la Chişinău. „ Să înceapă cu alegerea unui primar general nou, cu un nivel adecvat de responsabilitate în faţa locuitorilor urbei şi de competenţe în raport cu problemele existente”, a subliniat Oazu Nantoi.

Aleşii locali din partea Partidului Socialiştilor şi cei de la Partidul Politic Partidul Nostru au spus că vor susţine iniţiativa colegilor din PPEM.

Consilierii liberali, care au revenit astăzi în sala de şedinţe după două luni de absenţă, au venit cu o replică la propunerea consilierilor din PPEM. „În mandatul trecut îmi amintesc că socialiştii au fost cei care au iniţiat concertul cu demiterea. De data asta în poziţia de clovni vor să fie cei de la PPEM”, a declarat liderul fracţiunii Partidului Liberal din CMC, Ion Cebanu.

În luna ianuarie şi consilierii PSRM au declarat că iniţiază o procedură de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă, învinuindu-l de un şir de ilegalităţi. Atunci, socialiştii spuneau că vor să iniţieze procedura de demitere a edilului capitalei fie cu votul a 34 de consilieri din CMC, fie prin referendum, pentru desfăşurarea căruia anunţau că este vorba de 60 de mii de semnături.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite