Consilierii municipali vor supune la vot demiterea primarului de Chişinău

Consilierii municipali vor supune la vot demiterea primarului de Chişinău

FOTO Alexandru Tarlev

Consilierii municipali din partea PPEM, PSRM şi PPPN preconizează ca la 11 iulie să-l demită pe primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Anunţul a fost făcut la TV 7, transmite IPN. Consilierii acuză edilul Capitalei de management defectuos, promovarea în funcţii pe criterii de partid sau de rudenie, fraudarea bugetului municipal.

Consilierul municipal din partea PPEM Ruslan Codreanu a precizat că până la 11 iulie vor fi colectate şi semnăturile privind iniţierea unui referendum pentru demiterea lui Chirtoacă. „Sunt unele bariere legislative pentru a iniţia referendumul. Vom încerca să-l demitem pe Chirtoacă în cadrul şedinţei CMC. Dar vom colecta şi semnături în cazul dacă nu vom reuşi să întrunim numărul necesar de voturi pentru demiterea primarului”, a comunicat Codreanu.
 
Consilierul PSRM, Ion Ceban, a declarat că fracţiunea pe care o reprezintă va vota în unanimitate demiterea edilului. Şi consilierul PPPN, Ilan Caşu, a declarat că va susţine demiterea lui Chirtoacă.
 
Consilierul independent, Ion Ştefăniţă, i-a sugerat lui Chirtoacă să-şi dea demisia de onoare: „Primarul Chirtoacă a obosit de această funcţie. Ar fi un pas curajos din partea lui să-şi dea demisia de onoare şi să nu ajungem la referendum”.
 
Potrivit legislaţiei, pentru demiterea primarului de Chişinău trebuie să voteze 34 de consilieri din cei 51. Din componenţa CMC fac parte 19 socialişti, 17 liberali, cinci consilieri de la PPEM, trei consilieri comunişti, trei de la Partidul Nostru, doi de la PLDM, unul de la PDM şi unul independent.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: