Conducerea Pieţei Centrale, demisă de primarul interimar de Chişinău

Conducerea Pieţei Centrale, demisă de primarul interimar de Chişinău

Primarul de Chişinău, Ruslan Codreanu, a demis întreaga conducere a întreprinderii municipale „Piaţa Centrală”, la doar două luni de la numirea acesteia. Edilul a luat decizia după ce a fost sesizat de vânzători că li se percep în continuare taxe exorbitante pentru a putea activa pe teritoriul pieţei.

Ruslan Codreanu a declarat, astăzi, la o conferinţă de presă, că a transmis plângerile comercianţilor Procuraturii Anticorupţie şi Ministerului Afacerilor Interne, transmite IPN.

„Primăria nu este un organ de control ca să putem verifica veridicitatea datelor sau a acuzaţiilor care se aduc în sesizările respective. Fără implicarea Procuraturii Anticorupţie şi a Ministerului Afacerilor Interne, nu vom ajunge să rezolvăm problemele care de ani de zile persistă la Piaţa Centrală”, a spus Ruslan Codreanu.

De luni, 24 iunie, la conducerea Pieţei Centrale vor veni persoane noi, a spus Ruslan Codreanu, fără să ofere nume. Tot luni, va începe un audit al activităţii din ultimii ani a Pieţei Centrale, pentru a vedea care au fost cheltuielile, veniturile şi încasările. Instituţia ar avea datorii de 60 de milioane de lei, lăsate de fosta administraţie, care rămân pe seama bugetului municipal.

Edilul a mai spus că pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului municipal Chişinău figurează un proiect de decizie privind crearea Consiliului de administraţie al Pieţei Centrale, care să controleze şi să controleze activitatea întreprinderii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: