Concursul naţional „Oratorul Anului“    şi-a desemnat câştigătorul

Concursul naţional „Oratorul Anului“    şi-a desemnat câştigătorul

Cele trei finaliste ale concursului, alături de juraţi FOTO: Victoria Dodon

Cea de-a treia ediţie a concursului naţional de oratorie a adunat 21 de participanţi, iar cea mai bună s-a dovedit a fi tânăra Daniela Jalba din Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Competiţia din acest an a adunat cei mai buni tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani, selectaţi în urma semifinalei de săptămâna trecută.

Participanţii au ţinut discursuri de cel mult cinci minute, pe una dintre temele: „Omul de mediu“, „Iluzie optică“ sau „Temă de gândire pentru moldoveni“. Juraţii, şapte la număr, au apreciat oratorii după mai multe criterii, inclusiv comunicarea non-verbală, dicţia şi exprimarea, structura, conexiunea cu publicul.

Cinci cei mai buni au mers în etapa a doua, cea a discursurilor prompte. Locurile fruntaşe au fost ocupate de trei fete, iar premiul mare i-a revenit Danielei Jalba (19 ani), studentă în anul I la Faculatea de Limbi Străine. Cu lacrimi de bucurie în ochi, ea a mulţumit celor prezenţi pentru susţinere. „Sunt surprinsă şi ştiu că nu trebie să mă opresc aici. Acest concurs este o oportunitate de evoluţie care nu trebuie ratată“, a declarat Daniela. 

La eveniment a fost prezent şi viceministrul Tineretului şi Sportului, Sergiu Stanciu. „Societatea noastră are o mare problemă: oamenii nu ştiu să se exprime şi din această cauză pierd foarte multe oportunităţi. Misiunea noastră este să susţinem orice încercare de depăşire a acestei probleme şi asta demonstrăm astăzi“, a spus oficialul de la Tineret. 

Cătălina Iucal, organizatorul competiţiei, a menţionat că intenţionează să extindă concursul şi în celelalte regiuni ale ţării. „A spune ceea ce îţi doreşti, a putea comunica corect şi frumos e calea spre îndeplinirea tuturor viselor. Poporul nostru e foarte emoţional, motivant, dar trebuie să mai lucrăm la capitolul exprimare corectă şi gândire analitică. Fenomenul oratoric în Moldova se dezvoltă tot mai mult, iar nouă nu ne rămâne decât să susţinem aceste tendinţe“, a conchis Cătălina Iucal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: