Concerte şi expoziţie de sculpturi de gheaţă, la Chişinău de Crăciun pe stil vechi

Concerte şi expoziţie de sculpturi de gheaţă, la Chişinău de Crăciun pe stil vechi

20 de figuri vor fi aliniate de-a lungul Aleii Clasicilor de mâine dimineaţă FOTO: Allmoldova.com

Zece tone de gheaţă transformate în eroi de basm şi cântăreţi de muzică instrumentală, populară şi de estradă vor încânta văzul şi auzul chişinăuienilor în minivacanţa de Crăciun pe stil vechi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 4 ianuarie, ansamblul Concertino îşi va sărbători jubileul de 10 ani. Cei nouă acordeonişti vor oferi un show de aproape două ore intitulat „10 years under the rock’s“, iar toate biletele la spectacolul de la Sala cu Orgă au fost deja cumpărate. „Băieţii repetă intens. Au pregătit 12 piese pe care le vor cânta în două părţi ale concertului. Va fi un spectacol grandios, cu multe lumini, ecrane şi sunet extraordinar“, promite Jana Tudose, secretara muzicală a Sălii cu Orgă.

Eroi de basm sculptaţi în gheaţă

Între 4 şi 7 ianuarie, la Chişinău va fi deschisă pentru a doua oară o expoziţie în aer liber a figurilor de gheaţă, de către o companie de telecomunicaţii. Pe Aleea Clasicilor din Grădina publică „Ştefan cel Mare“, 20 de personaje din poveşti, brăduţi, clopoţei, reni şi pinguini vor fi realizaţi de către artişti din România. Vizitatorii vor mai putea urmări live sculptarea unui brad de gheaţă, de trei metri înălţime. La inaugurare, în faţa havuzului din parc, vor cânta vedete autohtone ca Tania Cerga şi Dara, precum câteva ansambluri folclorice.

Chiar dacă cei mai mulţi moldoveni sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi şi 7 ianuarie este zi liberă, Primăria Chişinău nu va organiza evenimente culturale. „Suntem o echipă europeană şi am marcat deja Crăciunul, pe 25 decembrie“, a explicat Lucia Culev, şefa Direcţiei Cultură.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: