Comuniştii acuză basarabenii din România de fraudare

Comuniştii acuză basarabenii din România de fraudare

Dan Caranfil remarcă un progres al celorlalte partide din Republica Moldova

Partidul Comunist din Republica Moldova îi acuză pe studenții basarabeni din România că  au votat de mai multe ori fiind aduși cu autocarele din România şi duşi la mai multe secţii de votare.

Acuzaţiile vin la o zi după aflarea rezultatelor voturilor din diaspora, majoritatea favorabile Alianţei pentru Integrare Europeană. „Studenții au votat la Consulatul din Iași, iar după aceea, au trecut granița și au mai votat încă odată. Observatorii noștri nu aveau de unde ști cine votează a doua oară“ spune Sergiu Sârbu, juristul Partidului Comunist. 

Dan Caranfil, preşedintele Asociației Tinerilor Basarabeni din Iași, respinge acuzațiile PCRM privind fraudarea alegerilor de către studenții care studiază în România.  Dan Caranfil susţine că „Pe la vama Sculeni și Leușeni trec zilnic câteva autocare. Eu cred că cei de la serviciul vamal pot confirma faptul că nu s-a înregistrat un trafic deosebit cu elevi și studenți. Prin vama Leușeni au trecut 2 autocare cu minori, care au fost la un concurs în România, vreau să le amintesc comuniștilor că persoanele sub 18 ani nu au deloc dreptul  la vot“.

De asemenea, liderul studenţilor basarabeni de la Iaşi specifică faptul că observatorii PCRM din birourile electorale din Romania și Republica Moldova au semnat procesele verbale întocmite, ceea ce înseamnă că au acceptat rezultatele din fiecare secție.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările