Comerciant din Chişinău, reţinut după ce ar fi încercat să mituiască un funcţionar al Preturii Buiucani cu 10.000 de euro

Comerciant din Chişinău, reţinut după ce ar fi încercat să mituiască un funcţionar al Preturii Buiucani cu 10.000 de euro

Un antreprenor din Chişinău a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie, după ce a fost denunţat de un funcţionar al Preturii Buiucani pe care acesta ar fi încercat să-l mituiască.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit denunţătorului, comerciantul ar fi dorit să amplaseze o gheretă pentru comercializarea produselor agricole în sectorul Buiucani, iar ca să obţină permisiunea i-ar fi promis angajatului Preturii un comision de 10 la sută din venitul lunar.  

Pentru că oferta antreprenorului a fost ignorată de funcţionarul public, acesta ar fi insistat să-i transmită 10 000 de euro ca primă tranşă din comisioanele lunare ulterioare. Cazul a fost raportat la CNA, iar pe marginea faptelor descrise a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă.

Bărbatul a fost reţinut şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. El este cercetat penal pentru corupere activă şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 7 ani de închisoare şi amendă de până 14.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările