Cod portocaliu. Meteorologii anunță 38 de grade Celsius

Cod portocaliu. Meteorologii anunță 38 de grade Celsius

Medicii recomandă consumul de apă pe caniculă

Potrivit specialiștilor, astăzi izolat și în intervalul 5-7 august, pe spații extinse, temperatura maximă a aerului va înregistra valori de până la 38 de grade Celsius.

Mai mult, meteorologii anunță că pe 6 și 7 august, temperatura maximă a aerului va înregistra local valori de 39 de grade Celsius și mai mult. Astăzi, în Capitală vor fi 36 de grade Celsius ziua și 22 de grade Celsius noaptea. În regiunea de nord, termometrele vor indica 35 de grade Celsius ziua și 20 de grade Celsius noaptea. În Sud vor fi 37 de greade Celsius ziua și 22 de grade Celsius nopatea.

De mâine, mercurul în termometre va crește cu 2-3 grade. De asemenea, în perioada 2-7 august, în raioanele sudice și local în rest se va menține pericol excepțional de incendiu. În astfel de condiții, imprudența la folosirea focului deschis poate provoca incendierea spațiilor forestiere și a lanurilor cu culturi agricole.

Spre finalul săptămânii, meteorologii anunță ploi cu descărcări electrice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: