Cod galben de vreme caniculară în Republica Moldova

Cod galben de vreme caniculară în Republica Moldova

FOTO Shutterstock

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de vreme caniculă, valabilă în joi şi vineri, 24 şi 25 iunie, după orele amiezii, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În intervalul menţionat, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33 de grade Celsius.

Temperaturile caniculare scad la sfârşitul săptămânii. Astfel, duminică se prevăd temperaturi de 24 şi 27 de grade Celsius. Noaptea temperatura va oscila între 16 şi 19 grade Celsius.

În contextul vremii caniculare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare şi să nu aprindă resturile menajere şi vegetaţia uscată. Mai mult, o atenţie sporită este acordată persoanelor care aleg să meargă în spaţii de agrement. În acest sens specialiştii roagă oamenii să nu aprindă ruguri, dar să opteze pentru spaţii destinate special acestor activităţi.

În vederea evitării tragediilor în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenţionează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate şi necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte, precum şi să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor şi râurilor din ţară.

În caz de situaţii de risc oamenii pot apela la Serviciul de urgenţă 112.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările