Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este satisfăcătoare, însă pe unele trasee s-a format gheţuş

Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este satisfăcătoare, însă pe unele trasee s-a format gheţuş

În contextul avertizărilor meteo de cod galben de ninsori pentru ziua de 10 şi 11 ianuarie, Ministerul Economiei şi Infrastructurii atenţionează pietonii şi conducătorii auto să fie prudenţi în trafic, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicatoarele rutiere. Începând cu seara zilei ieri, întreprinderile specializate din teritoriu au demarat lucrări de deszăpezire şi combatere a lunecuşului pe drumurile publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe drumurile naţionale se efectuează lucrări de patrulare şi combaterea lunecuşului, iar circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este asigurată. În procesul tehnologic au fost antrenate – 156 utilaje speciale,  987,2 material antiderapant şi 132 muncitori rutieri.
 
 
Ministerul Economiei şi Infrastructurii informează că, la moment, circulaţia rutieră  pe drumurile naţionale este satisfăcătoare, pe unele trasee este gheţuş, printre care - Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-Palanca, Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti – Giurgiuleşti, Hînceşti-Leova-Cahul şi Rezina-Orhei, Otaci-Edineţ şi Bălţi-Sărăteni.
 
În aceste condiţii, conducătorii auto sunt îndemnaţi să se deplaseze cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, să păstreze o distanţă mai mare între automobile, astfel încât să reuşească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.
 
Pentru mai multe informaţii despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetăţenii pot accesa site-urile www.asd.md şi www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administraţia de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop 24/24 la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177, dedicate informării cetăţenilor. Totodată pe traseele naţionale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea şi vizualizarea stării drumurilor în timp real - http://asd.md/camera-video.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: