Cine sunt candidaţii selectaţi pentru funcţia de director ANRE

Cine sunt candidaţii selectaţi pentru funcţia de director ANRE

Deputatul PPEM Ştefan Creangă, ex-preşedintele Curţii de Conturi Veaceslav Untilă, ex-ministrul Economiei Octavian Calmîc şi Eugen Carpov sunt candidaţii selectaţi de Comisia economie, buget şi finanţe pentru funcţiile vacante de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, din cele cinci funcţii declarate vacante, pentru una nu s-a găsit încă un candidat.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a concursului, Comisia economie, buget şi finanţe urmează să prezinte preşedintelui Parlamentului şi Comisiei juridice, numiri şi imunităţi candidaturile selectate pentru a fi confirmate. Ulterior, candidaturile urmează a fi aprobate de plenul Parlamentului.

„Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din cinci directori. Membrii Consiliului de Administraţie al ANRE sunt numiţi prin hotărâre Parlament pentru un mandat de şase ani. Toate cele cinci funcţii de director au devenit vacante la sfârşitul anului trecut.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: