Cinci moldoveni, reţinuţi într-un dosar de contrabandă cu piese auto uzate, precum şi metale feroase şi neferoase

Cinci moldoveni, reţinuţi într-un dosar de contrabandă cu piese auto uzate, precum şi metale feroase şi neferoase

Departamentul antifraudă şi conformare al Serviciului Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), investighează un caz de contrabandă cu piese auto uzate, precum şi metale feroase şi neferoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

În rezultatul percheziţiilor desfăşurate, atât la persoanele bănuite în confecţionarea şi extragerea materialelor preţioase, cât şi la agenţii economici responsabili de transportarea produsului final, către ţările, membre ale Uniunii Europene, au fost depistate: material obţinut din prelucrarea catalizatoarelor - 600 kg, valoarea căruia se cifrează la circa 1,5 milioane lei, utilaje de fărâmiţat catalizatoare, catalizatoare - 1,6 kg şi tulburi de la ţevi de eşapament. 

Percheziţiile au fost desfăşurate în municipiul Chişinău şi în afară, şi în rezultat au fost reţinute 5 persoane cu vârstele cuprinse între 32-50 ani.

Toţi bănuiţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi se prevalează de prezumţia nevinovăţiei la acest stadiu al investigaţiilor. În continuare, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privinţa acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările