Cinci elicoptere din R. Moldova s-au îndreptat spre Turcia pentru a lupta cu incendiile

Cinci elicoptere din R. Moldova s-au îndreptat spre Turcia pentru a lupta cu incendiile

Incendii în Turcia FOTO EPA EFE

Ambasada Republicii Moldova în Turcia a anunţat joi, 5 august, că cinci elicoptere din Moldova s-au îndreptat spre Turcia pentru a oferi sprijin în stingerea incendiilor izbucnite de mai bine de o săptămână, în sudul Turciei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În aceste clipe de grea încercare pentru poporul turc, remarcând că, astfel de acţiuni contribuie la solidificarea parteneriatului strategic dintre ambele state. Totodată, a fost remarcat că Ambasada a purtat discuţii cu Consulii Onorifici ai RM în Antalya, Alanya şi Marmaris, care sunt gata să acorde asistenţă cetăţenilor moldoveni, în caz de necesitate”, se spune într-un comunicat al Ambasadei.

Uniunea Europeană (UE) a trimis trei bombardiere cu apă pentru a ajuta Turcia în lupta împotriva unor incendii care devastează de şase zile sudul ţării, soldate cu opt morţi şi care cresc presiunie asupra preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan - criticat din cauza modului în care gestionează criza.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările