Chişinăul va achiziţiona 700.000 de vaccinuri Pfizer

Chişinăul va achiziţiona 700.000 de vaccinuri Pfizer

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) îşi propune să semneze un contact cu compania Pfizer BioNTech pentru achiziţionarea a 700 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19. Dacă se reuşeşte achiziţia, livrarea va fi posibilă în semestrul 3-4 al anului. Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi, 19 mai, un proiect de hotărâre care vizează unele măsuri de organizare a procesului de achiziţionare a vaccinurilor, transmite IPN.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Igor Curov, a menţionat că este o iniţiativă necesară în contextul în care Ministerul a lansat etapa a treia de imunizare, care vizează populaţia generală. „Venim cu solicitarea să aprobăm hotărârea de guvern prin care se permite achiziţionarea de vaccin cu excepţii de la modelele formulate din documentaţia standard pentru realizarea achiziţiei publice, inclusiv modelul contractului, cât şi de la formularul standard al modelului unic europene de achiziţie, cu acceptarea modelelor de formulare propuse de către producătorul vaccinului anti-COVID”, a precizat Igor Curov.

La momentul actual Ministerul are o singură ofertă şi se află în negocieri cu producătorul Pfizer. „Modelul pre-contractului care a fost negociat nu coincide cu documentaţia - standard şi cerinţele legislaţiei în vigoare. Ca să putem asigura semnarea contactului, trebuie sa aprobăm hotărârea de Guvern”, a mai spus secretarul de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările