Chișinău: Narîșkin, mâna dreaptă a lui Putin, a venit la negocieri cu democrațuii și comuniștii

Chișinău: Narîșkin, mâna dreaptă a lui Putin, a venit la negocieri cu democrațuii și comuniștii

Serghei Narîșkin s-a întâlnit la Chișinău cu Mihai Ghimpu

La o săptămână după alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, unul dintre cei mai importanți oameni de stat din Rusia a venit la Chișinău pentru o discuție cu liderii politici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Șeful Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, Serghei Narîșkin, s-a întâlnit astăzi la Chișinău cu președintele interimar, Mihai Ghimpu, și cu liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. Surse din cadrul serviciului de securitate a lui Narîșkin susțin că tot astăzi „emisarul" rus se va întâlni și cu fostul președinte comunist, Vladimir Voronin.
Întâlnirea dintre Mihai Ghimpu și Serghei Narîșkin s-a încheiat acum câteva minute. După aproape o oră de discuții, Narîșkin a declarat că vizita sa este legată de relațiile bilaterale între Federaţi Rusă şi Republica Moldova.
„Înţelegem că această criza politică a adus la alegeri anticipate", a declarat Narîşkin. „Înţelegem că la mijloc se află problema statalităţii, suveranităţii, căutarea unei orientări geopolitioce şi înţelegem că Moldova are nevoie de o guvernare care ar fi în stare să rezolve toate aceste probleme. Am vrea ca acestea să fie rezolvate în contextul unei colaborări strategice între Republica Moldova și Federația Rusă", a mai menționat Narîșkin.
La rândul său Mihai Ghimpu a spus după întrevedere că discuția a fost purtată pe marginea relațiilor moldo-ruse. „I-am spus că indiferent cine va fi la guvernare, relațiile noastre (Republica Moldova și Federația Rusă - nr) nu vor avea de suferit", a declarat mihai Ghimpu.
Potrivit lui Ghimpu, vizita lui Narîșkin este una de informare și că indiferent de aceste discuții, decizia formării unei noi coaliții trebuie să o ia liderii politici de la Chișinău. Președintele interimar a mai precizat că Serghei Narîșkin nu se va întâlni și cu liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, deoarece acesta a avut recent (Summitul CSI - nr) o întrevedere cu premierul Federației Ruse, Vladimir Putin.
Șeful Administrației Prezidențiale a Federației Ruse a sosit la Chișinău aseară fiind însoțit de viceministrul de Externe, Grigorii Karasin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările