Chişinău şi Minsk vor dezvolta proiecte comune pentru modernizarea drumurilor din Moldova

Chişinău şi Minsk vor dezvolta proiecte comune pentru modernizarea drumurilor din Moldova

FOTO chisinau.md

Ministrul Economiei susţine că „dezvoltarea, întreţinerea şi modernizarea sectorului rutier şi punerea în aplicare a proiectelor de reconstrucţie şi extindere a autostrăzilor prin diversificarea finanţării acestui sector este o prioritate pentru Republica Moldova”. Afirmaţia a fost făcută vineri, 6 aprilie, la întrevederea cu ambasadorul Republicii Belarus la Chişinău, Serghei Ciciuc.

Chiril Gaburici a subliniat că obiectivele de modernizare a drumurilor sunt prevăzute în Strategia de Transport şi Logistică pentru 2013-2022, stabilite de Guvernul Republicii Moldova, iar cooperarea cu Republica Belarus este una fructuoasă şi eficientă.

În acelaşi timp, modalităţile de implementare a proiectelor beloruse de reabilitare a drumurilor naţionale vor fi examinate de către experţi, precum şi evaluate condiţiile financiare propuse pentru realizarea acestor proiecte, în conformitate cu angajamentele asumate de Republica Moldova în raport cu toţi partenerii de dezvoltare.

La rândul său, ambasadorul Serghei Ciciuk a menţionat că Republica Belarus se pronunţă pentru crearea unui consorţiu în participarea companiilor belaruse la implementarea proiectelor de reabilitare şi construcţie a drumurilor şi a infrastructurilor rutiere din Republica Moldova. 

De asemenea, diplomatul a specificat că va oferi informaţii complete privind condiţiile de finanţare din partea belarusă şi soluţii constructive în acest sens.

În cadrul discuţiilor, oficialii au abordat şi subiectul relansării rutei aeriene directe între Moldova şi Belarus, accentuându-se benefiiciile pentru cetăţenii ambelor state, care vor rezulta odată cu relansarea.

Un punct pe agendă a vizat şi Forumul economic moldo-belorus, care se va desfăşura la data de 18 aprilie, la Chişinău, eveniment ce reprezintă o importantă platformă de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două ţări şi intensifică activitatea relaţiilor economice moldo-beloruse, căutarea oportunităţilor de promovare reciprocă a bunurilor şi serviciilor, identificarea potenţialului de afaceri comune, precum şi stabilirea unor contacte directe de afaceri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: