Chişinău: Liderul mişcării proruseşti "Ravnopravie" a renunţat la proteste din cauza ploii

Chişinău: Liderul mişcării proruseşti

Valeri Klimenko nu organizeaza protest in ploaie

Ploaia l-a încurcat pe Valeri Klimenko, liderul mișcării proruseşti "Ravnopravie" din Chișinău, să organizeze acțiuni de protest în Piața Marii Adunări Naționale din Chişinău, luni 29 noiembrie, a doua zi după scrutinul elctoral. Klimenko însă a promis că imediat cum se va face timp frumos, își va chema oamenii în centrul orașului.

Ştiri pe aceeaşi temă


"Ravnopravie" a dorit să organizeze acțiuni de protest în PMAN pe 28, 29 și 30 noiembrie, depunând în prealabil cerere la primărie pentru aprobarea manifestaţiilor preconizate. Deoarece, conform Codului Electoral, în ziua alegerilor, 28 noiembrie, sunt interzise astfel de acţiuni, primăria Chişinău a atacat în judecată intenţia lui Valeri Klimenko, care mai e și consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Curtea de Apel a dat câştig de cauză administrației publice locale. Pentru zilele de 29 şi 30 noiembrie, mişcarea "Ravnopravie" a primit autorizarea de a manifesta în PMAN.


În actuala campanie electorală, comuniştii au lansat zvonul precum că Alianţa pentru Integrare Europeană, ar pune la dezordini în masă după alegerile parlamentare din 28 noiembrie, chipurile dorind astfel să-şi adjudece puterea cu ajutorul străzii. „Sunt speculaţii", a afirmat preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu.


„În calitatea mea de preşedinte nu deţin informaţii precum că cineva ar dori să organizeze manifestaţii de masă după alegeri. Comuniştii cred că ei vor câştiga alegerile şi noi vom încerca să preluăm puterea cu forţa. Degeaba ei lansează astfel de zvonuri. Noi nu avem de gând să folosim forţa. Iar cât îi priveşte pe cetăţeni, ei au dreptul la întruniri paşnice", a menţionat Ghimpu.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările