Chişinău. Sunt disponibile vaccinuri anti-COVID, însă persoanele programate nu se prezintă la vaccinare

Chişinău. Sunt disponibile vaccinuri anti-COVID, însă persoanele programate nu se prezintă la vaccinare

În Chişinău continuă campania de vaccinare. Sunt disponibile multiple vaccinuri, însă există multe cazuri când persoanele programate nu se prezintă la vaccinare. Ion Ceban, primarul capitalei, a precizat că la momentul actual, există peste 600.000 doze de vaccinuri disponibile, iar până în iunie se planifică să fie până la un milion de doze. Datele au fost comunicate la şedinţa operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Municipalitatea anunţă că se pregăteşte lansarea etapei III de vaccinare, iar Centrul Municipal de Vaccinare va fi deschis pentru toţi. Doritorii de a se vaccina sunt îndemnaţi să contacteze medicul de familie. 

Ion Ceban a atenţionat că vaccinarea este prioritară şi că vaccinul, oricare ar fi, protejează de infectare sau dezvoltarea unei a forme grave a bolii pe viitor. „Înainte de sărbători a fost estimată o diminuare a vaccinării şi eu sper că poate unii oameni au decis să revină la vaccinare după sărbători. Oricare ar fi argumentele, e bine ca oamenii să se vaccineze. Da, astăzi oferta în linii mari e mai semnificativă decât cererea”, a spus primarul.

În municipiul Chişinău, în spitale, sunt internaţi 359 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, 37 sunt în stare foarte gravă şi 178 în stare gravă. Capitala rămâne sub Cod roşu şi în Stare de urgenţă în sănătate publică.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările