Chişinău: Consiliul pentru Transport al UE a adoptat mandatul de negociere cu Republica Moldova a Acordului privind dezvoltarea Spaţiului Aerian Comun

Chişinău: Consiliul pentru Transport al UE a adoptat mandatul de negociere cu Republica Moldova a Acordului privind dezvoltarea Spaţiului Aerian Comun

Avionul a devenit o necesitate şi, prin aceasta, un mijloc de transport convenţional

Potrivit oficialilor moldoveni, Comisia Europeană urmează să stabilească dată când vor demara negocierile cu Republica Moldova, iar cel mai probabil, acestea vor avea loc la Chișinău.

Premierul Vlad Filat se arată convins că până la sfârşitul anului vom negocia acest document cu Bruxelles-ul iar cetăţenii moldoveni vor putea călători mai ieftin. „Această decizie reprezintă rezultatul efortului pe care l-am depus pe parcursul ultimei perioade de timp. E un rezultat de care vor beneficia toţi cetăţenii Republicii Moldova. În zilele care urmează vom forma echipa naţională de negociatori pentru acest domeniu important şi vom demara negocierile", a spus Vlad Filat.

Semnarea unui acord de servicii libere aeriene cu Uniunea Europeană va permite companiilor aeriene autohtone să-şi extindă activitatea în spaţiul UE, va stimula concurenţa pe piața aeriană, va îmbunătăţi calitatea serviciilor prestate clienţilor, ceea ce va permite creșterea fluxului de turiști, și cel mai important, vor fi reduse prețurile pentru biletele de avion, spun oficialii de la Ministerul Transporturilor. Aceştia cred că noul document vor deschide noi oportunități pentru dezvoltarea aeroporturilor din Chișinău, Bălți, Mărculești și Cahul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: