Chişinău: Alegerile parlamentare de la 28 noiembrie au fost validate

După cinci ore de dezbateri, cu pauză, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a validat rezultatele alegerilor şi mandatele deputaţilor aleşi la scrutinul din 28 noiembrie. Documentele privind hotărârea de azi vor fi prezentate preşedintelui interimar Mihai Ghimpu care va emite un decret de convocare a primei şedinţe a legislativului pentru marţi, 28 decembrie

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii au validat şi mandatul de deputat pentru cetăţeanul Petru Ştirbate (Partidul Liberal Democrat din Moldova), care, potrivit Procuraturii raionului Orhei, ar fi votat de două ori. „Au fost discuţii aprinse în deliberări pe acest caz. Totuşi noi am luat o decizie unanim, pentru că dosarul penal este pe cazul votării multiple, nu pe persoană", a declarat Dumitru Pulbere, preşedintele Curţii Constituţionale. Magistratul a mai spus că dosarul penal a fost pornit la 10 decembrie, iar până azi Procuratura nu s-a expus ce calitate are deputatul nou-ales.

Derogările de la Codul Electoral precum şi încălcările depistate în urma renumărării voturilor nu au fost de natură să influenţeze totalizarea rezultatelor alegerilor, au concluzionat judecătorii Curţii Constituţionale.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările