Chişinău. Abonamentele pentru 6 luni la transportul public sunt cele mai solicitate

Chişinău. Abonamentele pentru 6 luni la transportul public sunt cele mai solicitate

Cele mai solicitate abonamente în transportul public urban din municipiul Chişinău sunt cele pentru 6 luni. Deoarece există cerere mare, s-a făcut comandă suplimentară pentru aceste abonamente, a anunţat primarul general Ion Ceban, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit edilului, în total s-au vândut peste 32 de mii de abonamente de când tariful este de 6 lei, în comparaţie cu 3-4 mii de abonamente lunar atunci când tariful la transportul public urban era de 2-3 lei. Se lucrează pentru ca aceste abonamente să fie comercializate şi în oficiile poştale. Ion Ceban a mai comunicat că numărul călătoriilor cu transportul public s-a majorat cu 7%, comparativ cu anul trecut, iar aceasta se datorează inclusiv şi faptului că pe străzile capitalei circulă troleibuze şi autobuze noi, iar la începutul anului viitor vor fi procurate alte noi unităţi de transport. În acelaşi timp, se lucrează pentru crearea benzilor dedicate transportului public. Primarul a spus că vor fi verificări în autobuze şi troleibuze în contextul în care mai mulţi călători s-au plâns că în aceste unităţi de transport nu ar funcţiona aparatele cu aer condiţionat. Cele 240 de troleibuze şi autobuze procurate recent de municipalitate sunt dotate cu climatizoare, iar şoferii sunt informaţi despre acest lucru. A existat o tentativă de a instala aparate cu aer condiţionat în unităţile vechi de transport, dar există probleme tehnice care nu au permis acest lucru.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările