China a oferit al doilea lot de ajutor pentru testare la COVID-19 în R. Moldova

China a oferit al doilea lot de ajutor pentru testare la COVID-19 în R. Moldova

China a oferit cel de-al doilea lot de kituri de testare la noul tip de coronavirus pentru o mie de persoane din Moldova. Lotul a fost transmis de către ambasadorul chinez în Moldova, Zhang Yinghong, ministrului sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că China îşi asumă responsabilitatea unei ţări mari şi a unui bun prieten al Moldovei şi este dispusă să continue consolidarea cooperării cu Moldova pentru a oferi asistenţă în măsura capacităţii sale de a lupta împotriva epidemiei.

China pregăteşte în prezent al treilea lot de ajutor pentru Moldova, care este în principal echipament de protecţie pentru personalul medical. Într-un comunicat de presă al Ambasadei chineze la Chişinău se menţionează că acesta este oferit în speranţa de a ajuta ţara să supravieţuiască crizei şi să depăşească epidemia cât mai curând posibil.

Ministra sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că partea moldavă aduce sincere mulţumiri Chinei pentru furnizarea a două loturi de kituri de testare într-o perioadă scurtă de timp, ambele fiind o necesitate urgentă pentru spitalele din Moldova. Potrivit ministrei, ajutorul guvernului chinez va juca un rol important în lupta Moldovei împotriva epidemiei.

Anterior, guvernul chinez a oferit Moldovei 1.500 de kituri de testare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: