Cheltuielile pentru paza de stat asigurată Nataliei Gavriliţa reprezintă secret de stat

Cheltuielile pentru paza de stat asigurată Nataliei Gavriliţa reprezintă secret de stat

Candidatul desemnat de către Maia Sandu la funcţia de prim-ministru, Natalia Gavriliţa

Cheltuielile suportate pentru asigurarea pazei de stat candidatului desemnat la funcţia de premier, Natalia Gaviliţa, nu pot fi făcute publice întrucât această informaţie reprezintă secret de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un răspuns pentru IPN, Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat precizează că Natalia Gavriliţa a beneficiat de pază de stat din momentul în care a fost desemnată, prin decret prezidenţial, candidat la funcţia de prim-ministru şi până la data în care a fost pronunţată decizia Curţii Constituţionale prin care decretul privind cea de-a doua desemnare a fost declarat neconstituţional.

„Cu referire la cheltuielile care au fost suportate, vă informăm că această informaţie cade sub incidenţa Legii 245 din 2008 cu privire la secretul de stat şi nu poate fi făcută publică”, notează SPPS.

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat a dispus acordarea protecţiei începând cu data de 27 ianuarie. Spectrul de măsuri dispuse includea paza domiciliului şi automobil de serviciu.

Pe 11 februarie, premierul desemnat nu a obţinut niciun vot în plenul Parlamentului, eşuând astfel prima tentativă de învestire a Guvernului. În aceeaşi zi, preşedintele Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliţa în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, decret declarat neconstituţional pe 23 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările