CFM a vândut un lot de fier uzat cu 16 milioane de lei. Banii vor merge pentru salarizare

CFM a vândut un lot de fier uzat cu 16 milioane de lei. Banii vor merge pentru salarizare

FOTO IPN

Întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova (CFM) a vândut un lot de fier uzat cu 16 milioane de lei. Banii vor merge pentru achitarea datoriilor salariale la întreprindere, transmite IPN.

Prim-vicedirectorul pentru planificare strategică la CFM, Vitalie Mucan, a dat asigurări, într-un briefing de presă, că angajaţilor salariul li se va achita în totalitate. Fondul de salarizare pentru o lună la CFM este de 27 de milioane de lei. Acum se plăteşte salariul pentru luna noiembrie, după care se va începe achitarea restanţelor pentru decembrie. Calea Ferată activează, transportă mărfuri, iar banii obţinuţi merg la achitarea salariilor şi pentru motorină.

Vitalie Mucan a mai spus că CFM trece printr-un proces de restructurare, este mărit transportul de mărfuri. Se fac eforturi pentru a relua transportul internaţional. În opinia sa, principala problemă ţine de infrastructură. În ultimii 10 ani nu s-a investit în infrastructură şi acum e nevoie de milioane de lei pentru a o restabili.

Licitaţia pentru lotul în cauză de fier uzat a fost desfăşurată repetat întrucât agentul economic declarat câştigător în primă instanţă nu şi-a onorat obligaţiile contractuale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările