Certificatul COVID eliberat în Moldova va fi echivalat cu cel european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
certificat covid

Certificatul COVID eliberat de autorităţile din Republica Moldova va fi recunoscut şi la nivel european. Potrivit autorităţilor, certificatul digital a fost testat cu succes, iar acum urmează decizia de echivalare. Anunţul a fost făcute de către ministra sănătăţii, Ala Nemerenco, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Ministra a menţionat că, pe 26 octombrie, Comisia Europeană a anunţat că a fost testat cu succes certificatul COVID, care include informaţii nu doar despre de vaccinare, ci şi despre testare şi despre recuperare. Astfel, certificatul moldovenesc devine eligibil în spaţiul european şi va fi egal în drepturi cu oricare alt certificat.

În altă ordine de idei, Ala Nemerenco a declarat că acoperirea vaccinală naţională cu o singură doză este 25,8%, iar cu ambele doze – 24,8%. Până în prezent, în ţară au fost administrate 1,49 milioane de doze de vaccin.

Potrivit ministrei, actualmente se lucrează asupra modalităţii de integrare în sistemul naţional de imunizare a certificatelor primite de cetăţenii moldoveni care s-au vaccinat în România.

În contextul în care Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a dat undă verde vaccinării copiilor de la 12 ani, cu serul Comirnaty, produs de Pfizer-BioNTech, şefa sănătăţii a menţionat că astăzi nu există niciun impediment pentru părinţii care doresc să vaccineze copii din categoria respectivă. Astfel, ei se pot adresa la orice centru de vaccinare, unde vor semna un acord şi ulterior să-şi imunizeze copilul.

Cât priveşte administrarea celei de-a treia doze de vaccin contra COVID-19, ministra a spus că se aşteaptă o concluzie oficială a experţilor cu privire la data lansării rapelului şi cu ce tip de vaccin va fi completată schema.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite