Cei care vor falsifica datele privind kilometrajul parcurs al automobilului vor fi amendaţi

Cei care vor falsifica datele privind kilometrajul parcurs al automobilului vor fi amendaţi

FOTO arhivă

Persoanele care în mod intenţionat vor falsifica datele odometrului, modificând astfel numărul de kilometri parcurşi de un autovehicul, vor fi amendate. Prevederile se conţin într-un proiect de completare a Codului Contravenţional, votat în lectură finală de Parlament, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorii proiectului sunt deputaţii neafiliaţi Igor Vremea şi Artur Reşetnicov. Potrivit lor, vânzătorii de rea-credinţă a automobilelor de mâna a doua manipulează datele odometrului, micşorând distanţa parcursă, care contează în sensul aprecierii stării tehnice şi, ca rezultat, influenţează preţul. Or, un automobil cu un rulaj mai mic este mai atractiv pentru cumpărător.

Potrivit proiectului, fraudarea datelor odometrului de către o persoană fizică se va sancţiona cu amendă de la 100 la 150 de unităţi convenţionale. În cazul persoanelor juridice amenda va fi de la 350 la 450 de unităţi convenţionale.

Legea va intra în vigoare în termen de două luni de la data publicării în Monitorul Oficial. În această perioadă, Guvernul urmează să aducă actele sale în concordanţă cu prezenta lege.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările