Cei patru condamnaţi în dosarul „heroina – 200 kg” au epuizat toate căile naţionale de atac. Câţi ani urmează să petreacă aceştia după gratii

Cei patru condamnaţi în dosarul „heroina – 200 kg” au epuizat toate căile naţionale de atac. Câţi ani urmează să petreacă aceştia după gratii

FOTO arhivă, simbol

Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău a respins ca fiind inadmisibile recursurile declarate de către inculpaţii Savca Corneliu, Moiseev Dumitru, Karalar Murat Hamza şi Cernit Murat şi apărătorii acestora, decizia Curţii de Apel Chişinău din 28 noiembrie 2017, devenind irevocabilă.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Procuratură, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău din 28 noiembrie 2017, inculpaţii au fost condamnaţi după cum urmează:

Savca Corneliu  - 14 ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate timp de 10 ani;

Moiseev Dumitru - 3 ani închisoare, cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de răspundere în organele MAI pe un termen de 5 ani;

Karalar Murat - 13 ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani;

Cerkez Akbulut - 8 ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani.

De asemenea, s-a dispus nimicirea corpurilor delicte  - 20 de saci cu 200 kilograme de heroină.

Pe 20 martie 2008, în centrul Chişinăului, doi inspectori ai poliţiei rutiere au depistat un automobil încărcat cu saci de fasole, în care erau deghizate brichete de heroină în cantitate de 199.550 grame (200 kg).

La volanul maşinii era cetăţeanul turc Karalar Murat, iar drogurile, evaluate la aproximativ 10 de milioane de lei, urmau să ajungă într-un depozit din oraşul Vatra, în scopul ambalării şi exportării lor ulterioare.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, fiind reţinuţi doi cetăţeni turci, care ar fi reprezentat o grupare criminală, dar şi patru poliţişti, acuzaţi de procurori că ar fi protejat „afacerea”.

Cei şase (doi dintre care au fost achitaţi anterior de Curtea de Apel) au fost acuzaţi de procurori de neglijenţă în serviciu, abuz şi exces de putere, fals în acte publice, transportare în scop de desfacere a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari, precum şi de favorizare a infracţiunii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: