Ce program pregătesc autorităţile de Limba Noastră

Ce program pregătesc autorităţile de Limba Noastră

FOTO arhivă

Autorităţile municipale pregătesc un program de acţiuni şi manifestări cultural-artistice dedicate sărbătorii naţionale Limba Noastră, care se vor desfăşura în perioada 29-31 august. Programul conţine depuneri de flori, spectacole literar-muzicale, expoziţii şi întreceri sportive, transmite IPN cu referire la o dispoziţie semnată de către primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Manifestările cultural artistice vor începe de miercuri, 29 august, zi în care, de la ora 11.00 va avea loc aniversarea a 20-a de la fondarea Bibliotecii „Alba Iulia”, în incinta instituţiei. Pe 30 august, începând cu ora 14.30, Biblioteca centrală „B.P. Hasdeu” va găzdui manifestarea literar-artistică cu genericul: „Mult e dulce şi frumoasă”.

Pe 31 august, începând cu ora 10.00, vor avea loc depuneri de flori la Monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi manifestarea literar-artistică: „La început a fost cuvântul”. La aceeaşi oră, depuneri de flori vor avea loc la bustul poetului Alecu Russo, unde se va desfăşura şi o compoziţie literar-muzicală cu genericul: „Limba noastră-i o comoară”.

În scuarul din strada M. Costin din sectorul Râşcani, începând cu ora 11.00, va fi desfăşurat programul artistic: „Dulce şi frumoasă-i limba mea de-acasă...”. De asemenea, vor fi organizate expoziţii şi întreceri sportive. La aceeaşi oră, în scuarul magazinului Unic din sectorul Centru, va avea loc un spectacol literar-muzical intitulat: „Odă Limbii Materne”. Concomitent, în Piaţa Marii Adunării Naţionale, va fi prezentat spectacolul „Al mamei dulce grai...”.

În Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” , de la ora 14.00, se va desfăşura programul orchestrei de instrumente aerofone a Direcţiei parcurilor de cultură şi odihnă a municipiului Chişinău cu genericul: „Melodii alese”.

De la ora 15.30, în PMAN va fi prezentat spectacolul coregrafic realizat de Asociaţia Dansului Modern intitulat „În ritmul secolului...”. Începând cu ora 18.00, va începe spectacolul „Monument Cuvântului”, dedicat sărbătorii naţionale Limba Noastră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: