Ce le-a spus procurorilor avocatul care a anunţat despre existenţa unui explozibil la Judecătoria Chişinău

Ce le-a spus procurorilor avocatul care a anunţat despre existenţa unui explozibil la Judecătoria Chişinău

FOTO IPN

Procuratura municipiului Chişinău l-a pus sub învinuire pe avocatul care a comunicat despre existenţa unui obiect explozibil în sediul Judecătoriei Chişinău. Incidentul a avut loc pe 10 aprilie 2018, când acesta a anunţat că sediul Centru al Judecătoriei Chişinău este minat. Imediat, toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate, activitatea instituţiei de stat fiind periclitată preţ de mai mult timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

După câteva ore de cercetări, specialiştii Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare nu au depistat vreun dispozitiv explozibil în clădire.

Potriviti declaraţiilor, după ce avocatul a consumat alături de concubina sa băuturi spirtoase, cei doi au decis să găsească o modalitate de a amâna şedinţa judiciară care urma să aibă loc la Judecătoriei Chişinău, sediul Centru.

Astfel, după ce au procurat o cartelă SIM, învinuiţii s-au deplasat în parcul „Valea Morilor”, unde aceştia au apelat serviciul 902 şi au comunicat despre prezenţa unui dispozitiv explozibil la sediul instanţei de judecată, ulterior, aruncând cartela SIM în lac.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, procurorii stabilind autorii alertei false cu bombă. 

Cei doi au fost reţinuţi, iar fiind audiaţi  - ambii şi-au recunoscut vina.

Până la expirarea termenului de reţinere preventivă pentru 72 de ore, procurorii urmează să decidă asupra necesităţii aplicării, în privinţa celor doi, a măsurii preventive.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, legislaţia prevede amendă de până la 42.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările