CCA vrea să se afle cine sunt stăpânii posturilor de radio şi TV din Moldova

CCA vrea să se afle cine sunt stăpânii posturilor de radio şi TV din Moldova

Imagine-simbol FOTO Adevărul

Consiliul Coordonator al Audiovizualului vrea ca Parlamentul să adopte o lege care ar permite să aflăm care sunt proprietarii posturilor de radio şi televiziune.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Preşedintele CCA, Marian Pocaznoi consideră că odată cu adoptarea acestui proiect, va fi mai multă transparenţă.

„Important pentru noi este să existe transparenţă, să fie clar cine este proprietarul şi beneficiarul final al unei televiziuni sau post de radio. Am pregătit un proiect de lege în acest sens şi sperăm să fie aprobat”, a menţionat Marian Pocaznoi.

Referindu-se la raportul de activitate al CCA pentru anul 2012, preşedintele consiliului a spus că audiovizualul a cunoscut un progres eficient în 2012, s-a demonstrat că în Republica Moldova pluralismul de opinie se respectă.

„Primul punct forte a fost asigurarea pluralismului de opinie. Al doilea punct forte este că în anul 2012 a fost reglementat domeniul audiovizualului în ceea ce priveşte aspectul protecţia copilului. Au fost lansate campanii sociale vizavi de protecţia minorilor. Aici mă refer la campaniile „Copilul tău ce vede la televizor?”, „Tu nu eşti singur”. Au fost şi campanii sociale în scop educativ: „Joacă şah. Fii campion”, o campanie privind combaterea pirateriei etc.”, a spus preşedintele, citat de Info-Prim Neo.

„Pentru 2013 este important să activizăm transparenţa în activitatea noastră. Ne propunem să lansăm o nouă pagină web. De asemenea, este important să continuăm monitorizările tematice privind respectarea concepţiilor generale şi promovarea produsului autohton la televiziuni”, a mai adăugat preşedintele CCA.

Membrii CCA au votat joi, 31 ianuarie, raportul de activitate a CCA pentru anul 2012.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: