Cât iau pentru un concert Iosif Kobzon şi Lev Leşcenko, artiştii ruşi care vor cânta de 9 mai la Chişinău

Cât iau pentru un concert Iosif Kobzon şi Lev Leşcenko,
artiştii ruşi care vor cânta de 9 mai la Chişinău

Concertul din 9 mai a agitat spiritele în Moldova

Cunoscutul interpret rus Iosif Kobzon, care va cânta pe 9 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale, este unul dintre cei mai bine plătiţi artişti din Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui top realizat în 2010, Kobzon se situează pe locul 6 printre vedetele ruseşti, cu un onorariu de 32.000 de euro pentru un concert. 

Un alt clasament, din 2011, arată că artistul cu cele mai multe piese patriotice şi sovietice în repertoriu ia câte 20.000 de euro pentru un recital de 30 de minute.

De asemenea, o casă de producţie cere până la 25.000 de euro pentru un concert la comandă susţinut de Iosif Kobzon, menţionând că în noaptea de Revelion tariful creşte cu 50-100%, iar pentru spectacolele în afara Moscovei se adaugă 30-70% din preţ.

Vara trecută, presa anunţa că interpretul a primit 55.000 de dolari pentru că a cântat la un concert dedicat aniversării a 80-a a regiunii Doneţk, organizat de Partidul Regiunilor.

Totodată, Iosif Kobzon pledează ca artiştii ruşi să plătească impozite pentru onorariile primite la petrecerile corporative, iar un jurnalist rus susţine chiar că a văzut cum cântăreţul a adus odată 100.000 de dolari la Fisc, însă inspectorii au refuzat să ia banii pentru că legislaţia nu prevede astfel de plăţi.

Colegul său de scenă Lev Leşcenko, de asemenea cunoscut pentru repertoriul de altădată, are onorarii mai modeste – între 7.000 şi 10.000 de dolari pentru un concert.

Cei doi cântăreţi sunt invitaţi de onoare la concertul organizat de 9 mai în centrul Chişinăului cu ocazia Zilei Victoriei asupra fascismului. Evenimentul este sponsorizat de Unibank şi Fundaţia „Miron Şor“, ambele aparţinând tânărului om de afaceri moldovean Ilan Şor, căsătorit cu interpreta rusă Jasmin.

Spectacolul a stârnit reacţii controversate din partea unor istorici, comentatori şi politicieni, care susţin că, de fapt, vedetele ruseşti vor proslăvi ocuparea Basarabiei de către sovietici. În plus, Ziua Europei marcată în aceeaşi zi va fi sărbătorită în Republica Moldova abia pe 18 mai, pentru a nu fi agitate spiritele. 

citeste totul despre: