Când ar putea fi redeschise grădiniţele din R. Moldova

Când ar putea fi redeschise grădiniţele din R. Moldova

FOTO IPN

Grădiniţile din R. Moldova, închise încă în luna martie din cauza pandemiei COVID-19, ar putea fi redeschise începând cu 15 iulie. Anunţul a fost făcut de către Igor Dodon luni, 29 iunie, după întrevederea cu premierul Ion Chicu şi preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Igor Dodon a menţionat că redeschiderea grădiniţelor va fi posibilă numai dacă se va menţine o dinamică pozitivă în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică din R. Moldova.

Şeful statului a subliniat că la prima etapă, adică începând cu 15 iulie, vor fi redeschise doar gradiniţile din zonele rurale ale ţării, în special cele din localităţile în care s-au înregistrat mai puţine cazuri de COVID-19. Ulterior, vor fi redeschise şi grădiniţile din oraşe, însă Igor Dodon nu a precizat când s-ar putea întâmpla acest lucru.

Preşedintele a mai spus că decizia finală în privinţa redeschiderii grădiniţelor aparţine specialiştilor epidemiologi din Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Până la ora actuală, au fost raportate 16.250 de cazuri d einfectare cu COVID-19 şi 530, dintre care 24 decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 43 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 9.081 de persoane, 469 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 30 se află la respiraţie artificială. 

În total, au fost confirmate 2.403 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 606, asistenţi medicali - 962, personal auxiliar - 683 persoane, felceri - 123, farmacişti - 29. În total, 1.454 de lucrători medicali au fost trataţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: