Călătorea cu un paşaport moldovenesc cu viză falsă, iar în străinătate se legitima cu un paşaport al Uzbekistanului

Călătorea cu un paşaport moldovenesc
cu viză falsă, iar în străinătate se legitima cu un paşaport al Uzbekistanului

Paşaportul Uzbekistanului a fost descoperit în coperta agendei personale FOTO: border.gov.md

Poliţiştii de frontieră au reţinut o tânără din Republica Moldova care avea o viză falsă în paşaport. Totodată, inspectorii au constatat că, în străinatate aceasta se afla sub altă identitate, legitimându-se în baza unui paşaport al Uzbekistanului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat, este vorba de o tânără de 25 de ani, din Republica Moldova, identificată la revenirea în ţară, în timpul controlului pasagerilor sosiţi cu ruta aeriană Instanbul-Chişinău. În momentul verificării actelor, inspectorul de frontieră a observat careva elemente suspecte în paşaport, şi anume, în viza şi ştampilele turceşti. Actul de călătorie a fost supus expertizei, care a confirmat circumspecţia poliţistului de frontieră, atât viza, cât şi ştampilele din paşaport s-au dovedit a fi falsificate.

În baza celor depistate, poliţiştii de frontieră au luat decizia de a extinde cercetările, în rezultat, au descoperit, în bagajul acesteia, o agenda personală în coperta căreia era ascuns un paşaport al Uzbekistanului, care, la fel, s-a dovedit a fi contrafăcut.

Documentele de călătorie au fost ridicate, paşaportul uzbec a fost transmis spre expertizare. Cercetările asupra cazului sunt continuate de către ofiţerii de urmărire penală ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău.

Amintim ca de la începutul anului curent, angajaţii punctului de trecere Chişinău Aeroport au identificat trei paşapoarte ale Uzbekistanului, contrafăcute.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările