Burse pentru cetățenii moldoveni de etnie bulgară

Burse pentru cetățenii moldoveni de etnie bulgară

Moldovenii au șanse să învețe și în Bulgaria

Republica Bulgaria oferă 130 burse la studii superioare pentru cetăţenii Republicii Moldova de etnie bulgară. Suplimentar la această ofertă, statul oferă cetăţenilor de etnie bulgară din ţările din regiune: 12 locuri pentru instituţiile superioare de „Arte" şi „Sport", 40 locuri masterat, 12 locuri doctorat.

La concursul de admitere se pot înscrie absolvenţi ai liceelor, şcolilor medii de cultură generală şi colegiilor, inclusiv absolvenţi ai anului 2011. Dosarele se vor depune la Universitatea de Stat din Taraclia „Grigorii Ţambalac". Temenul limită de depunere a dosarelor - 21 iunie, 2011.

Examenul de admitere se va deşfăşura la 23 - 24 iunie, 2011 în incinta Universităţii de Stat din Taraclia „Gr. Ţâmbalac". Solicitanţii la specialităţile din domeniul „Arte" şi „Sport" vor susţine examene de profil şi în instituţiile de învăţământ din Republica Bulgară (în luna septembrie), după susţinerea cu succes a examenelor locale.

Lista actelor necesare precum şi formularele de aplicare pot fi accesate la adresa electronică: www.minedu.government.bg


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: