Bucureştiul va dona Primăriei Chişinău 846.000 de euro pentru reabilitarea Parcului „Alunelul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bani valuta

Consiliul municipal Chişinău a aprobat acceptarea unei donaţii oferite de Primăria sectorului 6 al municipiului Bucureşti pentru finanţarea proiectului „Reabilitarea parcului Alunelul”, etapa a II-a. Acordul de finanţare prevede alocarea sumei de 846 de mii de euro pentru reabilitarea parcului din sectorul Buiucani, transmite IPN.

În cadrul şedinţei Consiliului municipal Chişinău, Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani, a amintit că acordul de parteneriat dintre părţi a fost semnat în decembrie 2019, iar săptămâna trecută, Consiliul local al Primăriei sectorului 6 a municipiului Bucureşti a aprobat alocarea surselor financiare.

„Acordul a fost semnat în decembrie, la Bucureşti. Anul acesta, Consiliul local al sectorului 6 a inclus suma respectivă în bugetul local. Săptămâna trecută a fost supus votului în consiliu, acordul de grant a fost aprobat. Vineri, aflându-mă la Bucureşti, împreună cu primarul sectorului 6, am semnat acest acord”, a spus pretorul.

Acordul de Finanţare între sectorul 6 al municipiului Bucureşti şi sectorul Buiucani a fost semnat vineri, 31 iulie. Documentul prevede finanţarea proiectului „Reabilitarea Parcului Alunelul”. Cu o zi înainte, la şedinţa din 30 iulie, Consiliul local sectorul 6 al municipiului Bucureşti a aprobat finanţarea proiectului privind reabilitarea parcului din sectorul Buiucani.

Beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Buiucani. Reabilitarea spaţiului public prevede construcţia unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum şi a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă şi sport, dar şi mobilier urban.

Valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului este de 948 de mii de euro, restul sumei fiind alocată din bugetul municipal.

https://www.ipn.md/ro/bucurestiul-va-dona-pentru-reabilitarea-parcului-alunelul-846-de-7967_1075336.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite