Bucăţi din acoperişul unei benzinării din Chişinău au avariat mai multe maşini parcate în preajmă

Bucăţi din acoperişul unei benzinării din Chişinău au avariat mai multe maşini parcate în preajmă

Mai multe maşini parcate la o staţie PECO din apropierea Aeroportului Internaţional Chişinău au fost avariate, în această după-amiază, 27 martie, de bucăţi smulse de vântul puternic de pe acoperişul benzinăriei. În unul din automobile a rămas blocat un bărbat, iar la faţa locului a fost nevoie de intervenţia salvatorilor.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, apelul la numărul de urgenţă 112 a parvenit în jurul orei 14.00. Sosiţi la faţa locului, salvatorii au stabilit că patru autovehicule sunt avariate, iar într-o maşină de model Lexus era blocat un bărbat, dar a scăpat nevătămat.

Ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Puşcaşu, a declarat că alte incidente în urma vântului puternic deocamdată nu au fost raportate.

Meteorologii au emis pentru ziua de miercuri, 27 martie, avertizarea cod galben de intensificare a vântului. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcţie nord-vestică în rafale de până la 15 -18 m/s.

Populaţia este atenţionată să nu calce cabluri căzute la pământ şi să evite mersul, dar şi aflarea sub arbori bătrâni, construcţii avariate. În situaţii de risc oamenii sunt îndemnaţi să apeleze Serviciul de urgenţă 112.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: