Biserica, în negocieri cu școlile. „«Religia» trebuie predată fiecărui copil“

Biserica, în negocieri cu școlile. „«Religia» trebuie predată fiecărui copil“

Nu toți părinții sunt de acord ca „Regilia“ să fie studiată de copiii lor

Reprezentanții bisericii încearcă să convingă managerii şcolari să introducă obiectul „Religia" opţional în programul de studii. Protoiereul Bisericii „Sfântul Dumitru" din capitală, Pavel Borşevschi, s-a întâlnit ieri cu mai mulți șefi de instituţiil de învăţământ din Capitală şi le-a vorbit despre importanţa acestui obiect.

„Voi sunteţi aproape de sufletul copiilor. Copilul trebuie să-l vadă prin intermediul profesorului pe Dumnezeu. Copilului trebuie să i se vorbească de bine şi de adevăr. Un copil trebuie să ştie ce înseamnă păcatul, pentru că prin păcat se cunoaşte ce este bine şi ce este rău", a spus protoiereul, citat de Info-Prim Neo.
Pavel Borşevschi şi-a arătat nedumerit de ce unele instituţii nu admit ca acest obiect să fie predat în instituţie, mai ales că este opţional.

Directorul adjunct al Liceului „Mihai Eminescu", Anastasia Valuţă, a declarat că majoritatea copiilor din clasele primare merg la aceste ore. Merg la ore chiar şi unii părinţi. Nu o fac doar copiii care fac parte din ale confesiuni religioase.

Directorul adjunct al Gimnaziului nr. 42 din capitală, Cristina Gherasim, a spus că „Religia" nu este predată în gimnaziu pentru că părinţii nu au solicitat în scris acest lucru. „Au scris cerere doar 3-4 părinţi. Plus la aceasta, avem foarte mulţi copii care aparţin altor confesiuni", a spus Cristina Gherasim.

Obiectul „Religia" este predat opţional în instituţiile de învăţământ din anul 2010.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: