Barierele instalate în curțile blocurilor şi pe străzile din Chişinău sunt demontate

Barierele instalate în curțile blocurilor şi pe străzile din Chişinău sunt demontate

Barierele instalate în curțile blocurilor, pe străzi, precum şi dispozitivele pentru locurile de parcare, instalate ilegal, au ajuns din nou în vizorul municipalităţii. Acestea sunt demontate, iar cei care le-au instalat – sunt sancţionaţi, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mai țineți minte acele străzi întregi deblocate cu greu de către responsabilii primăriei și cu ajutorul poliției? Astăzi, acestea au fost amenajate și sunt accesibile pentru oameni. Au fost puse mai multe amenzi. Suntem receptivi la cele anunțate de către unii locuitori. Răspunsul este unul: nimeni nu are dreptul să îngrădească, să acapareze sau să limiteze spațiul public”, menţionează primarul Capitalei, Ion Ceban.

Contactat de IPN, şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, a declarat că spaţiile din curţile blocurilor locative reprezintă spaţii publice, accesibile pentru toţi, iar instalarea mecanismelor, prin care se încearcă aşa-zis rezervare a unui spaţiu de parcare, este strict interzisă. Mai mult ca atât, spune responsabilul, că aceste instalaţii devin obstacole în deplasarea cu căruciorul, de exemplu, sau şi mai grav îngrădesc accesul la bloc al ambulanţelor sau al autospecialelor pompierilor.

Pentru a semnala instalarea ilegală a unor bariere sau alte mecanisme, oamenii urmează să se adreseze preturilor de sector.

https://www.ipn.md/ro/barierele-instalate-in-curtile-blocurilor-si-pe-stra-7967_1075360.html

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările