Banca Transilvania intenţionează să achiziţioneze compania Microinvest

Banca Transilvania intenţionează să achiziţioneze compania Microinvest

FOTO colaj IPN.

Banca Transilvania (BT) din România intenţionează să achiziţioneze 100% din capitalul social al Microinvest, companie specializată pe finanţarea microîntreprinderilor, lider al pieţei financiare non-bancare din Republica Moldova. Într-un comunicat de presă al Băncii se spune că în prezent BT se află în etapa de solicitare a aprobării achiziţiei de către autorităţile de supraveghere din România şi de către alte autorităţi relevante, transmite IPN.

Potrivit comunicatului, Microinvest şi-a construit în timp o poziţie solidă pe piaţă şi s-a poziţionat ca brand puternic. Compania are peste 25.000 de clienţi, aproape 200 de angajaţi, 13 sucursale şi a acordat până acum peste 30.000 de finanţări. Un alt punct forte al Microinvest este echipa de management profesionistă, cu experienţă şi expertiză în banking şi microfinanţare.

BT este din 2008 parte a pieţei din Republica Moldova. Mai întâi prin BT Leasing Moldova, iar din 2018 prin Victoriabank.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: