Avocaţii lui Dorin Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului şi procurorului

Avocaţii lui Dorin Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului şi procurorului

Avocaţii primarului suspendat Dorin Chirtoacă au cerut recuzarea judecătorului şi procurorului în dosarul parcărilor cu plată, în care edilul este cercetat pentru corupere pasivă. Şedinţa de miercuri, 14 februarie, a fost întreruptă pentru a examina, într-o altă zi, cererile de recuzare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dorin Chirtoacă a declarat jurnaliştilor că procurorul a prezentat din nou selectiv unele probe, acumulate în 2015, deşi instanţa de judecată la 9 februarie a cerut procurorul să prezinte toate materialele. Dorin Chirtoacă spune că, din moment ce o persoană acuzată nu poate să vadă toate materialele dosarului, nu îi este asigurat dreptul la apărare şi nu poate fi derulat procesul în continuare.
 
Primarul suspendat a mai spus că procurorul afirmă că edilul nu este vizat în dosarul privind falsificarea licitaţiei. „Să fie finalizată urmărirea penală pe acel dosar cu privire la falsificarea licitaţiei, să se vadă cine şi ce rol a avut acolo şi atunci apărem cu toţii pe banca acuzaţiilor. Dar nu învinuiţii din acel dosar îmi sunt aduşi mie aici ca martori. Nu pot fi numiţi complicii – martori, mai ales că procurorul spune că nu am avut nicio atribuţie la acea chestiune”, a spus Dorin Chirtoacă.
 
Pe de altă parte, procurorul Dumitru Robu a spus că cererile de recuzare a procurorului şi judecătorului sunt o intenţie abuzivă a apărării şi inculpatului de a nu trece la fondul cauzei penale. „Urma astăzi să trecem la fondul cauzei penale şi să-l audiem pe Gamreţchi (fostul şef al Direcţiei transport, n.r.), însă partea apărării a înaintat o cerere prin care a recuzat atât procurorul, cât şi judecătorul, abuziv şi cu rea credinţă, neformulând niciun temei prevăzut de procedura penală”, a spus Dumitru Robu.
 
Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, din mai 2017. El se află sub control judiciar, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.
 
citeste totul despre: