Avocat din Nisporeni, reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi încercat să muşamalizeze nişte dosare pornite pentru viol

Avocat din Nisporeni, reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi încercat să muşamalizeze nişte dosare pornite pentru viol

Un avocat din Nisporeni a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins 1.000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru viol şi violare de domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins 1.000 de euro, susţinând că are influenţă asupra unor persoane publice, ar putea să grăbească procedura de împăcare a părţilor cu eliberarea denunţătorului din arest preventiv şi cu încetarea procesului penal intentat pentru viol şi violare de domiciliu.

Conform materialelor altei anchete, avocatul ar fi pretins şi primit suma de 1.000 euro, de la alt cetăţean, susţinând că are influenţă asupra unor persoane publice, pentru a-l ajuta să scape de răspundere pentru raport sexual cu o persoană minoră.

Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Bănuitul au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi se află în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime  de la 2.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: