Autorităţile le solicită liderilor separatişti din Tiraspol să asigure libera circulaţie în regiunea transnistreană, de Paşti

Autorităţile le solicită liderilor separatişti din Tiraspol să asigure libera circulaţie în regiunea transnistreană, de Paşti

Oficialii de la Chişinău le-au solicitat liderilor separatişti să asigure circulaţia fără restricţii a cetăţenilor pe ambele maluri ale Nistrului, cu ocazia sărbătorilor de Paşti Foto: Adevărul

Autorităţile constituţionale de la Chişinău au solicitat administraţiei de la Tiraspol să asigure circulaţia liberă a populaţiei în/din regiunea transnistreană în perioada sărbătorilor pascale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, a transmis o adresare în acest sens către reprezentantul politic al Tiraspolului în reglementarea transnistreană, Nina Ştanski, transmite IPN.

Potrivit unei note informative a Biroului pentru Reintegrare, se solicită şi asigurarea liberei circulaţii inclusiv a persoanelor oficiale de la Chişinău. Solicitarea se face pentru perioadele 20-21 aprilie şi 27-28 aprilie. În adresare se face apel către administraţia de la Tiraspol să nu fie create obstacole în calea liberei circulaţii pentru populaţie şi să nu umbrească atmosfera sfintelor sărbători de Paşti.

În alţi ani, în perioada sărbătorilor Tiraspolul dispunea reducerea controalelor şi deschidea mai multe puncte de trecere pe Nistru pentru a nu crea blocaje.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: