Autorităţile din Chişinău îndeamnă orăşenii să se programeze la vaccinare

Autorităţile din Chişinău îndeamnă orăşenii să se programeze la vaccinare

Autorităţile municipale îndeamnă toţi orăşenii să contacteze medicul de familie pentru a se programa la vaccinare. La momentul actual, sunt operaţionale 63 puncte de vaccinare, iar în cazul necesităţii lărgirii capacităţii de vaccinare, vor fi deschise şi altele, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, primăria Chşinău va dispune ca centrele să fie deschise şi sâmbăta, duminica. Precizările au fost făcute de primarul capitalei, Ion Ceban, la şedinta săptămânală a primăriei.

Tatiana Bucearschi, şefă a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, a menţionat că în capitală, până astăzi, 11 mai, în instituţiile spitaliceşti 2 778 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi 1 980 cu rapel. Potrivit ei, din cei care activează în instituţiile care oferă asistenţă medicală primară, 45 388 de persoane au primit prima doză de vaccin.

Ultimele date actualizate arată că în total, în capitală, au fost înregistrate 105 954 cazuri de infectare cu COVID-19. Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienţii infectaţi e de 752 de paturi şi 100 paturi de triaj. La ziua de azi sunt internaţi 278 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, dintre care 28 în stare foarte gravă şi 131 în stare gravă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările