Automedicaţia a dus la moartea unui adolescent din Cahul

Automedicaţia a dus la moartea unui adolescent din Cahul

FOTO IPN

Un adolescent din raionul Cahul a murit după ce i s-a administrat cutanat, în scopuri de tratament, o substanţă pregătită în condiţii de casă. Preventiv s-a stabilit că decesul a survenit în urma unei intoxicaţii, transmite IPN.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale precizează într-un comunicat de presă că adolescentul de 16 ani s-a îmbolnăvit pe 15 aprilie de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat emulsie de benzilbenzoat pe tot corpul. A doua zi, procedura a fost repetată, în preparat s-a adăugat suplimentar o substanţă cu conţinut de sulf.

Adolescentul a frecventat liceul în perioada 15 şi 16 aprilie, iar pe 17 aprilie dimineaţa a fost spitalizat în stare gravă în secţia terapie intensivă, la Spitalul raional Cahul. Aproape de ora 11.00, adolescentul a murit.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale îndeamnă populaţia să nu recurgă la metode de autotratament, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecţii. Preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii şi strict la indicaţia medicului sau farmacistului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: